На Банковій запевняють, що скоро за недоступну інформацію каратимуть

Середа, 16 листопада 2011, 18:21

Громадяни зможуть домогтися покарання посадовців за ненадання публічної інформації у вигляді штрафу.

Про це повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско.

Він уточнив, що зараз на рівні Кабінету міністрів завершується підготовка пакету змін до законів, які мають привести у відповідність із законом "Про доступ до публічної інформації" інші закони, в тому числі, Адміністративний та Кримінальний кодекси.

"Ці зміни впровадять відповідальність за порушення норм закону", - цитує Іванеско прес-служба президента.

"Таким чином громадяни зможуть домогтися покарання посадовців у вигляді штрафу, що стимулюватиме якісне та повне надання запитуваної інформації", - уточнив чиновник.

Він також заявив, що "впроваджуватиметься норма, згідно з якою в разі розбіжностей між зазначеними актами та законом "Про доступ до публічної інформації" пріоритетною вважатиметься норма нового закону.

"Ці кроки допоможуть виконати вимогу президента щодо впровадження нових стандартів інформаційної відкритості та прозорості роботи влади, створити реальні механізми для того, щоб мотиви дій та рішень органів влади стали зрозумілими для суспільства, а прозорість роботи унеможливила корупційні прояви та зловживання з боку посадовців", - заявив Іванеско.

В прес-службі також повідомили, що за півроку адміністрація президента відповіла на 1750 інформаційних запитів.

При цьому, за оперативною інформацією, центральними органами виконавчої влади в Києві за цей час було отримано близько 5000 запитів.

Кожен шостий запит до президента надіслав журналіст.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування