Тимошенко у СІЗО прийшла повістка в американський суд

Четвер, 17 листопада 2011, 12:36

Американська компанія Universal Trading and Investment Company продовжує вимагати від екс-прем’єра Юлії Тимошенко відшкодування боргів компанії "Єдині енергетичні системи України".

Так, UTICo просить суд Південного округа Нью-Йорка зобов'язати Тимошенко виплатити борг компанії ЄЕСУ на користь UTICo, повідомляє KyivPost.

Про це йдеться у позові UTICo, який було подано в американський суд 4 листопада.

У ньому також згадується про те, що саме Тимошенко контролювала і володіла активами ЄЕСУ.

 

На початку липня компанія UTICo подала зустрічний позов до Тимошенко, аби стати третьою стороною у судовому процесі "Тимошенко проти Фірташа”.

Нещодавно суд ухвалив рішення про відмову допустити UTICo як третю сторону до цього процесу. Саме тому 4 листопада компанія UTICo подала окремий позов проти Тимошенко у суд Південного округа Нью-Йорка.

“Суд відхилив клопотання UTICo про долучення, вирішивши, що рамки її (Тимошенко) позову не стосуються стягування боргів (на користь) UTICo, але також зазначаючи, що, на думку судді, UTICo може подати окремий позов для стягнення цього боргу (у $18,3 млн.)”, - йдеться у позовній заяві UTICo.

Також американський суд надіслав Тимошенко повістку в суд, яку було адресовано в Лук'янівське СІЗО, де зараз перебуває Тимошенко.

Як сказано у повістці, Тимошенко повинна відреагувати на цей позов протягом 21-го дня з часу отримання цього повідомлення.

Виправдовуючи юрисдикцію вирішення даного питання у нью-йоркському суді, у позові зазначається, що Тимошенко має значні зв’язки з містом Нью-Йорк.

"Тимошенко проводила грошові перекази через банки в Нью-Йорку на суму загалом більше $101 мільйона, що стосувалась угод і відкатів ЄЕСУ” на користь екс-прем’єра Павла Лазаренка", - сказано у документі.

Утім, жодного підтвердження у позовній заяві цьому не надається.

Раніше сама Тимошенко називала компанію UTICo підставною, а її захисник Сергій Власенко заявив, що ця компанія співпрацює з Генпрокуратурою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...