У БЮТі впевнені, що у четвер в Раді вже вибороли перемогу

Четвер, 17 листопада 2011, 22:38

Ухвалений парламентом новий закон про вибори дасть можливість опозиції перемагати на майбутніх виборах.

Про це повідомив депутат від "БЮТ-Батьківщина", член ТСК з розробки закону про вибори Сергій Подгорний.

Депутат переконаний, що опозиція у четвер отримала перемогу.

"Ми діяли злагоджено в рамках комісії, і опрацьовуючи всі альтернативні законопроекти, ми говорили, що не тільки виборча система - це головне, а й звертали увагу на ті недоліки, які були особливо в законі Єфремова", - цитує політика прес-служба БЮТ.

За словами Подгорного, в ухваленому парламентом законі про вибори враховано всі умови опозиції та положення, які пройшли схвалення Венеціанської комісії.

"Ми зробили максимально все можливе, щоб вибори, заплановані на 2012 рік, відбулися демократично і прозоро", - заявив він.

Депутат уточнив, що опозиції вдалося добитися того, щоб в законі про вибори були чітко виписані такі спірні норми, як: кількість протоколів виборчих комісій, які, згідно з новим законом, будуть мати всі члени виборчих комісій; бюлетені матимуть нумерацію та відповідні ступені захисту; чітко прописані норми щодо формування ОВК тощо.

"Новий Закон про вибори дає можливість опозиції перемагати на майбутніх виборах. Соцдослідження показують, що "Батьківщина" на сьогодні має достатньо високий рівень довіри як самостійна політична партія", - підкреслив Подгорний.

Як відомо, у четвер Верховна Рада ухвалила в цілому закон "Про вибори народних депутатів".

Законом передбачено, що вибори проводитимуться за змішаною системою - 225 депутатів обираються в загальнодержавному багатомандатному окрузі за виборчими списками від політичних партій, а 225 - за мажоритарною системою.

Опозиція вимагала затвердити законом систему виборів 75 на 25, де 75 - пропорційна частина, 25 - мажоритарна. Також опозиція наполягала на участі блоків у виборах і знизити виборчий бар'єр.

Ці вимоги в ході голосування враховані не були.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News