Томенко: Нові виборчі правила – це "менше зло"

П'ятниця, 18 листопада 2011, 11:07

БЮТівець Микола Томенко вважає, що нові виборчі правила – привід для активної роботи, а не для святкування чи трауру.

Про це віце-спікер сказав, коментуючи ухвалення парламентом закону "Про вибори народних депутатів", повідомляє сайт Томенка.

"Вважаю, що ухвалений закон не дає підстави для святкування опозиції чи суспільства, оскільки не застережено низку принципових вимог політичного характеру. Водночас, це й не привід для трауру, оскільки було враховано абсолютну більшість вимог експертів і опозиції стосовно механізму та процедури проведення виборів", - сказав Томенко.

"Ще кілька днів тому важко було уявити, що вдасться домогтися можливості незняття з реєстрації за будь-яких обставин опозиційних кандидатів. Чи, скажімо, озвученої мною вимоги про п’ятирічний термін зберігання виборчої документації", - зазначив він.

"Водночас, нові виборчі правила це радше менше зло, аніж добро. Тому я не голосував за прийняття цього закону", - додав Томенко.

На його думку, найбільшою політичною помилкою опозиції зараз може стати "вже традиційне кількамісячне обговорення того, що це тріумф чи трагедія".

Томенко вважає, що опозиції вже зараз потрібно обговорювати механізми погодження єдиного опозиційного списку в мажоритарних округах, готувати і забезпечувати навчання фахових представників окружних та дільничних комісій.

Також, на його думку, опозиції треба узгоджувати принципи організації роботи під час виборчої кампанії та документи, на основі яких опозиційні партії будуть діяти в наступному парламенті.

"Тільки така щоденна скоординована виборча робота дасть можливість забезпечити перемогу на виборах", - переконаний Томенко.

Як відомо, 17 листопада Верховна Рада ухвалила нові правила виборів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування