В ЄС кажуть, що саміт поки не відміняли

П'ятниця, 18 листопада 2011, 18:00

Європейський Союз не приймав рішення про скасування запланованого на 19 грудня саміту з Україною у Києві.

Про це сказав глава Представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшера у Варшаві, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що ЄС визначив дату грудневого саміту, зауваживши, що, за його даними, нічого в цій справі поки що не змінилося.

"Прогнозується, що відбудеться", - сказав він.

"Саміти не повинні обов'язково відбуватися лише коли є позитивна атмосфера", - додав посол ЄС в Києві, зауваживши, що це щорічна подія.

Водночас Тейшера не виключив можливості, що європейські політики через досі невирішену справу ув'язненої вже більше трьох місяців Юлії Тимошенко можуть відмовитися від проведення грудневого саміту з Україною, але не уточнив, коли може бути ухвалене остаточне рішення та від чого це залежатиме.

"Я не знаю, все може бути у житті... це не моє рішення", - сказав він.

Як відомо, 15 листопада Верховна Рада відмовилася декриміналізувати статтю Кримінального кодексу, за якою на початку жовтня до 7 років позбавлення волі була засуджена Тимошенко, що мало забезпечити її звільнення та парафування договору про асоціацію між Україною та ЄС на грудневому саміті.

Представник Польського Президентства в ЄС на умовах анонімності сказав, що в таких умовах європейські політики можуть скасувати запланований на 19 грудня саміт в Києві.

Водночас міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, коментуючи справу, назвав все ще можливим парафування документу, але, за його словами, це залежатиме від внутрішньої ситуації в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування