Депутата БЮТ звинувачують у погрозах письменникам

Субота, 19 листопада 2011, 18:59

Перед виборами голови Національної спілки письменників депутати від БЮТ-"Батьківщина" дзвонили делегатам з'їзду з вказівками голосувати за Володимира Яворівського.

Про це Gazeta.ua розповів луцький письменник Володимир Лис під час шостого з'їзду НСПУ, який відбувся у суботу в будинку художника.

"Один народний депутат від БЮТ, який не читав жодного українського письменника, почав обдзвонювати делегатів з'їзду. Це почалося перед другим туром виборів. Одних він улещував. Казав, що друг Яворівського дасть грошей на видання книжок. Іншим погрожував", - сказав він.

"Про такі дзвінки дізнався від голови луцької обласної організації письменників. Потім подзвонив в інші обласні організації. Там була така ж ситуація", - додав Лис.

Письменник розповів, що на вибори 17 жовтня їхав з нейтральною позицією.

"Мені не сподобалося, як вів себе на з'їзді Яворівський. Він не давав слова Василю Герасим'юку, Михайлу Сидоржевському. Кричав: "Не верещіть!". Хіба так можна звертатися до своїх колег? Це змусимо мене переглянути свою позицію. Адже я ніколи не любив фальсифікації, нечесних ударів у спину", - сказав Лис.

Як відомо, новим головою НСПУ став письменник Віктор Баранов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування