Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче нової комісії по "Лівелі"

Субота, 19 листопада 2011, 20:44

Опозиція вимагатиме створення нової парламентської комісії з розслідування діяльності компанії "Лівела" та пов’язаних з нею компаній.

Про це він заявив в інтерв’ю 5 каналу, показаному в суботу.

"Ми накопали стільки матеріалу, що там не те що на 365 статтю, за якою Тимошенко посадили, там на два десятки таких статей вистачає, щоб порушити кримінальну справу", - зазначив Яценюк, додавши, що "є всі документи, щоб СБУ і Генпрокуратура негайно порушили кримінальні справи".

"На засіданні парламенту ми будемо вимагати створення нової комісії, але вже не тільки по "Лівелі", а по всім компаніям, по яким ми о тримали інформацію і ще зможемо отримати інформацію, які не платили податки, безмитно завозили на територію України товари, які користувалися незаконно пільгами, які це все, звичайно, робили під дахом правоохоронної системи і влади", - сказав Яценюк.

Він також додав, що через систему депутатських запитів вимагатиме порушення кримінальної справи.

За словами Яценюка, "Лівела" недоплатила до бюджету 2,9 мільярди гривень, однак її дочірні компанії не заплатили 8 мільярдів гривень податків.

"Цих 11 мільярдів не заплатили тому, що чесні українські суди виносили рішення про звільнення від сплати податків", - сказав він.

За інформацією Яценюка, судді, які виносили ці рішення, померли.

"Я хочу ще розібратися, за яких обставин і що сталося з цими людьми, які виносили ці рішення. Можливо, це збіг обставин. За моїми даними, це два судді. А можливо, там щось сталося", - сказав нардеп.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування