Яценюк каже, що регіонали голосували за вибори через страх смерті

Неділя, 20 листопада 2011, 10:03

Закон про вибори було прийнято з пропозиціями опозиції завдяки тиску Заходу.

Про це заявив лідер партії "Фронт змін", нардеп від НУ-НС Арсеній Яценюк в інтерв’ю 5 каналу, показаному в суботу.

"Буду відвертий, яке трапилось чудо. В першу чергу це те, що ми працювали з нашими західними партнерами", - сказав він.

"Януковичу дуже чітко пояснили, що якщо ви приймете закон без консультацій з опозицією, ці вибори будуть недемократичні за будь-яких обставин. А недемократичні вибори - це не просто діагноз, це смерть для режиму", - зазначив Яценюк.

"Вони – люди, які не мають жодних принципів, крім страху. Тут вони вже почали боятися", - сказав нардеп.

За його словами, Партії регіонів вперше за два роки не вдалося провести той закон, який вони хотіли, і добитися цього для опозиції було "неймовірно складно".

Яценюк назвав прийняття закону про вибори в такій редакції перемогою опозиції. "Це не був компроміс, це була вимога і задоволення вимог", - сказав він.

На його думку, в разі, якби Партія регіонів прийняла свій закон про вибори, в наступному складі парламенту було б не більше 50 депутатів від опозиції.

За словами Яценюка, завдяки цьому закону "з пащі Партії регіонів вирвали можливість фальсифікацій" на виборах.

Водночас він нагадав, що наразі цей закон ще не підписаний, тому не став детально розповідати, в чому полягають "запобіжні заходи" проти фальсифікацій.

"Тому що я переживаю, що Партія регіонів подивиться цю передачу, і вони побіжать до Януковича кричати, щоб він не підписував закон", - припустив депутат.

Разом з тим, обурення деяких депутатів від опозиції підвищенням прохідного бар'єру Яценюк пояснив їх особистим бажанням потрапити до парламенту.

"Я розумію, що хочеться попасти в парламент. Але ж це не може бути бажанням того, щоб відібрати в інших опозиційних сил право провести серйозними двома чи трьома колонами більшість у Верховну Раду", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News