Донецькі чорнобильці голодуватимуть по черзі

Неділя, 20 листопада 2011, 13:28

У Донецьку біля будівлі регіонального управління Пенсійного фонду 43 чорнобильці продовжують голодування проти скорочення пенсійних виплат, розпочате 15 листопада.

Про це УНІАН повідомив представник ініціативної групи чорнобильців у Донецьку Володимир Сумаруков.

За його словами, всього в наметовому містечку перебувають близько 200 протестуючих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Сумаруков зазначив, що за минулу добу ніхто з голодувальників госпіталізований не був, проте їхній стан такий, що лікарі говорять: "Вас тут усіх треба госпіталізувати".

Частина голодувальників лежать у великому опалюваному наметі.

Біля наметового містечка постійно чергує машина швидкої допомоги, лікарі періодично консультують і надають мінімальну медичну допомогу тим учасникам акції, хто до них звертається.

Вхід до будівлі управління Пенсійного фонду у зв'язку з вихідним днем закрито, але біля входу чергують 2-3 співробітники міліції.

У той же час, Сумароков заявив, що інваліди-чорнобильці в неділю прийняли рішення вивести з голодування тих, хто погано себе почуває, передає Інтерфакс-Україна.

"У понеділок піде восьмий день голодування і у зв'язку з різким погіршенням здоров'я ми прийняли спільне рішення, що треба міняти людей, а не чекати, коли будуть дуже важкі наслідки", - сказав Сумароков.

За його словами, частина з 43 голодуючих в понеділок вийде з голодування. При цьому 21 інвалід-чорнобилець уже написав заяву про початок голодування.

Протягом тижня після початку голодування з наметового містечка було госпіталізовано 5 голодуючих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News