Президент Литви усе ж приїде в Київ у річницю революції

Понеділок, 21 листопада 2011, 14:22

У вівторок, 22 листопада, Україну відвідає з візитом президент Литви Даля Грібаускайте.

Президент Віктор Янукович проведе з нею зустріч "віч-на-віч", яка розпочнеться о 10:40, повідомляє прес-служба президента.

Об 11:40 розпочнеться засідання ради президентів України і Литви.

Як повідомив глава Адміністрації президента України Сергій Льовочкін, під час переговорів на найвищому рівні пріоритетну увагу приділять темі європейської інтеграції України, зокрема Угоді про асоціацію Україна – ЄС.

Також на порядку денному – питання активізації торговельно-економічної взаємодії, співпраці у сферах транспорту, сільського господарства, енергетики, поглиблення культурно-гуманітарних зв’язків між Україною та Литвою, зазначив Льовочкін.

За його словами, у рамках візиту передбачається підписання низки двосторонніх документів (о 12:40). Серед них – Меморандум про взаєморозуміння у транспортній сфері та Програма співробітництва у галузі науки і технологій на 2011-2015 роки.

Окрім того, о 15:00 має розпочатися робота українсько-литовського бізнес-форуму.

Як відомо, раніше в інтернеті поширювалося неофіційне прохання української громадськості до Грібаускайте перенести візит на пізніший час, оскільки візит президента Литви до України назвали однією з підстав заборони акцій у центрі Києва 22 листопада.

Низка громадських організацій планує прийти на Майдан незалежності ввечері у вівторок, щоб відсвяткувати річницю початку "помаранчевої революції" - попри заборону суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування