Мер Запоріжжя порівняв бюст Сталіна з манекеном

Понеділок, 21 листопада 2011, 17:42

Мер Запоріжжя Олександр Сін заявляє, бюст Сталіна біля офісу місцевого осередку Компартії можна порівняти з манекеном, який встановлено у вітрині магазину.

Про це Сін заявив на прес-конференції в понеділок, пишуть "Запоріжжя. Коментарі".

Він зазначив, що за його інформацією, зміна проекту бівлі обкому КПУ, завдяки якому пам'ятник Сталіну потрапив всередину приміщення, не зрушивши з місця, цілком законний, узгоджений, і в архітекторів міськради претензій немає.

Також, за його словами, немає претензій і до зайвого поверху будівлі обкому, його теж узгодили і затвердили.

При цьому мер зазначив, що "попередньому пам'ятнику пощастило, що йому відрізали голову", інакше міськрада домоглася би його демонтажу як незаконно встановленого.

Сін повідомив ще одну причину, з якої нову скульптуру Сталіна не варто вважати пам'ятником - це те, що "пам'ятники повинні мати важливе соціальне значення в суспільстві".

Як відомо, 17 листопада департамент архітектури та містобудування Запорізької міськради визнав пам'ятник Йосипу Сталіну, встановлений у скляній вітрині в стіні облкомітету КПУ, елементом декоративного оформлення інтер'єру.

Раніше громадськість оголосила збір підписів під зверненням до Запорізької влади з проханням демонтувати бюст комуністичного вождя.

Перше погруддя Сталіну в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року перед будинком Запорізького обкому КПУ. За його виготовлення комуністи заплатили 109 тисяч гривень.

28 грудня 2010 невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову. Відповідальність за скоєне взяла на себе націоналістична організація "Тризуб".

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їхні особи слідству наразі не вдалося.

Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було пред'явлено дев'ятьом "тризубівцям". Вони були заарештовані, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх з-під арешту на поруки народних депутатів України.

Про легенди й міфи стосовно "пам'ятника" Сталіну в Запоріжжі читайте на "Історичній Правді".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...