Донецький суд уночі заборонив акцію чорнобильців. Ті погрожують самоспаленням

Середа, 23 листопада 2011, 07:48

Донецький обласний окружний адміністративний суд заборонив акції протесту інвалідів-чорнобильців, які 10-ту добу голодували під стінами Пенсійного фонду області.

Таке рішення суд ухвалив уночі на середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заборонити Донецькій обласній організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів-чорнобильців "Чорнобиль-Єдність", донецької міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів-чорнобильців "Союз Чорнобиль Україна" і організованим ними групам осіб проведення акцій протесту, пікетування й інших масових заходів у м.Донецьку за адресою: Університетська, 91 (сквер головного управління пенсійного фонду України в Донецькій області)", - говориться в ньому.

Рішення суду було прийняте в середу о 2:30 за відсутності представників чорнобильців, оскільки запрошеному до суду представнику - керівнику громадської організації "Чорнобиль-Єдність " Миколі Гончарову стало погано.

Сам Гончаров заявив агентству, що насправді причина заборони не в можливих терактах на території Донецька, як про те заявляють правоохоронні органи, а у зв'язку з тим, що чорнобильці "не дають спокійно жити керівництву країни".

"Чомусь саме ми стали об’єктом пильної уваги, тут працювали кінологи вдень, перевіряли, чи немає тут мін чи вибухонебезпечних предметів. Нічого не було виявлено, і ось раптом увечері (у вівторок) чомусь з’явився цей адміністративний позов", - сказав Гончаров.

Ще однієї причиною, на його думку, може бути те, що в середу в Донецьку відбудеться футбольний матч між командами Шахтар (Україна) і Порту (Португалія), і влада не хоче, щоб іноземні туристи бачили голодувальників.

Станом на 7:45 судові виконавці в наметове містечко не з'явилися, на його території перебуває близько 60 інвалідів-чорнобильців, понад 40 з них голодують.

Напередодні голова Донецької обласної організації чорнобильців-інвалідів "Чорнобиль-Єдність" заявив, що чорнобильці вдадуться до самоспалення, якщо міліція силою спробує знести намети протестувальників, повідомляє Ukranews.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування