На кримського мільйонера Файнгольда завели вже 9 справ

Середа, 23 листопада 2011, 14:34

Кримського мільйонера Йосипа Файнгольда, підозрюваного в шахрайстві й арештованого на два місяці, будуть судити в січні.

Як пише газета "Сегодня", зараз Файнгольда готуються перевести з ізолятора тимчасового утримання в Сімферопольське СІЗО №15.

Адвокат бізнесмена Ірина Неналтовська пояснила, за що її клієнт отримав 9-ту кримінальну справу: "Це вчинення шахрайських дій у відношенні восьми людей – підприємців ринку Євпаторії, грішми яких він нібито заволодів".

"Це шматочок з усієї кримінальної справи, у якій нараховується 26 потерпілих. По ньому чотири рази порушували справи", - уточнила вона.

За словами Неналтовської, обидва паспорти Йосипа Файнгольда (внутрішній і закордонний) забрали працівники прокуратури, а він сам зазнає пресингу.

"Потрібен Файнгольд під вартою, вибитий із колії, деморалізований, можливо, з захворюваннями, які загострилися. Принаймні, ці арешти я нічим іншим пояснити не можу, крім як психологічним тиском", - завила вона.

Також адвокат підтвердила, що нещодавно був затриманий рідний брат бізнесмена Борис Файнгольд, а землю, на якій стоїть будинок її клієнта, хочуть відібрати, оскільки при виділенні ділянки депутати не врахували, що він перебуває у водоохоронній зоні.

У прокуратурі АРК відмовляються від коментарів у справі Файнгольда, посилаючись на те, що інформація має обмежений доступ.

А на ринку "Універсам" у Євпаторії, співробітники якого написали заяви, які спричинили чергове затримання Йосипа Файнгольда, запевняють, що той їх обдурив, зібравши гроші за отримання "точок" у власність.

Раніше заяви на Йосипа Файнгольда писали підприємці з інших приналежних йому ринків.

Зокрема, у травні власники торгівельних точок на ринку неподалік від Залізничного вокзалу в Сімферополі дали свідчення, що Файнгольд зібрав із них 600 тис. грн за виділення приміщень у торговому центрі, який нібито буде будуватися на місці їхніх наметів. Однак торговий центр не побудували, а гроші підприємцям не повернули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування