В ЄврАзЕС відхрестилися від поїздки Януковича до Москви

Середа, 23 листопада 2011, 16:20

В ЄврАзЕС не підтверджують, що президент Віктор Янукович візьме участь у засіданні Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства 19 грудня в Москві.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на співробітника ЄврАзЕС.

"Це інформація не від нас. Ми не могли її поширити, оскільки це виходить за рамки нашої компетенції", - сказав співрозмовник агентства.

Співрозмовник агентства наголосив, що про участь Януковича в засіданні в ЄврАзЕС нічого не відомо і на цьому етапі потрібно уточнювати це в адміністрації президента.

При цьому він зазначив, що ЄврАзЕС завжди розсилає запрошення керівникам країн-спостерігачів взяти участь у засіданні співтовариства і таке запрошення було направлено Януковичу, як і іншим лідерам країн з таким статусом – Вірменії і Молдови.

За його словами, на практиці керівники країн-спостерігачів приймають рішення про участь за кілька днів до заходу, на відміну від лідерів країн-учасниць ЄврАзЕС.

Він наголосив, що останнім пунктом порядку денного кожного засідання є призначення дати наступного засідання, і ця дата відразу вставляється в їх порядок денний.

Водночас, джерело УНІАН у дипломатичних колах наголосило, що прийнято рішення про участь Януковича 20 грудня в неформальному саміті СНД у Москві.

Раніше Інтерфакс з посиланням на джерело в секретаріаті ЄврАзЕС повідомив, що Янукович візьме участь у 32-му засіданні Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС), яке відбудеться 19 грудня в Москві".

Разом з тим, на 19 грудня в Києві заплановано проведення саміту Україна-ЄС, де заздалегідь намічено парафування Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування