Литвин визнав, що нові виборчі правила ввели лише на одну кампанію

Четвер, 24 листопада 2011, 11:37

Спікер Володимир Литвин вважає, що новий закон про вибори народних депутатів можна змінювати після проведення виборів.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання учасників 17-го засідання Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Євросоюзом у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Що стосується змін до закону про вибори, чесного кажучи, я б підтримав пропозицію тих депутатів, які стверджують, що зміни необхідно буде вносити, якщо виникла така гостра необхідність, вже після завершення виборів", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що якщо вносити зміни до закону зараз, то в нього повернеться низка норм, які будуть неприйнятними.

Литвин також зазначив, що закон про вибори був ухвалений парламентом одразу ж у цілому як закон без проходження 1-го, 2-го і 3-го читань, оскільки інакше він міг бути провалений.

"Я вам скажу, що я боявся навіть дихати на депутатів для того, щоб не поламати цей тонкий компроміс, що намітився", - сказав спікер.

"Я прекрасно розумів, що всі наступні читання (законопроекту про вибори) могли б призвести до того, що з нього вилучалися б норми, які носять демократичний характер", - додав Литвин.

При цьому він зазначив, що в парламенті було 250-270 голосів для того, щоб прийняти закон про вибори, не беручи до уваги позицією опозиційних фракцій.

"Але я думаю, що всі розуміли те, що закон, прийнятий формально, нікому не потрібен, а потрібен той закон, за який би голосували представники опозиції", - підкреслив Литвин.

Вибори до Верховної Ради мають пройти восени 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News