Донецький губернатор - чорнобильцям: Переді мною на колінах стояти не треба

Четвер, 24 листопада 2011, 15:22

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький відмовився коментувати інцидент з чорнобильцями, яких не пустили на сесію облради.

"Я зустрічався неодноразово з чорнобильцями. Вони просилися на сесію обласної ради, і ви ставите питання не за адресою. Я не керівник обласної ради", - сказав Шишацький журналістам, повідомляє Обком з посиланням на Уніан.

На питання, чи передали йому прохання чорнобильців, губернатор категорично повторив:

"Я ще раз кажу: я зустрічався з чорнобильцями неодноразово, виїжджав до них, тому переді мною на колінах стояти не треба".

На репліку журналістів, чи означає така відповідь, що за все сьогодні відповідає лише голова Донецької облради Андрій Федорук, губернатор нічого не відповів, швидко сів у ліфт і поїхав.

Водночас, за словами голови Донецької облради Андрія Федорука, чорнобильці не змогли потрапити на сесію облради, бо не подали попередньо заявку згідно з регламентом на участь у сесії.

При цьому він підтвердив, що обіцяв чорнобильцям виступ на сесії, однак підкреслив, що попередньо з ними розмовляв керівник фракції Партії регіонів Олександр Бабков і пропонував все, що вони хочуть сказати, передати народному депутату Михайлу Волинцю, який приїхав до Донецької ОДА.

Голова облради зазначив, що Волинець мав повне право виступити на сесії облради згідно з законом в розділі "різне" і передати те, що хочуть сказати чорнобильці.

Однак, за словами Федорука, Волинець не скористався цим правом.

На запитання журналістів, чому чорнобильці не були пропущені на сесію, якщо Волинець згоден був віддати їм свій час виступу, Федорук відповів, що так не годиться.

На питання, чи знав голова облради про те, що чорнобильці стали на коліна, щоб їх допустили на сесію, Федорук відповів: "Я не знав, що вони стоять на колінах...".

При цьому Федорук ще раз підкреслив, що депутати облради і так достатньо багато роблять для того, щоб врегулювати проблему з чорнобильцями, і звинуватив чорнобильців, що ті, зы свого боку, нікого не чують, "у чорнобильців йде безсистемна робота".

Як відомо, чорнобильці у своєму проханні апелювали до нещодавньої обіцянки Федорука та Шишацького допустити їх на сесію, щоб виступити перед депутатами облради з криком про допомогу.

У четвер чорнобильцям, що голодують у Донецьку, заборонили бути присутніми на сесії обласної ради. При цьому люди стояли на колінах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...