У Грищенка вважають, що Медведєв не правий

Четвер, 24 листопада 2011, 17:45

Україна стурбована відсутністю прогресу у двосторонніх переговорах між РФ та США із зазначеної проблематики.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України з приводу заяви президента Росії Дмитра Медведєва стосовно ситуації, яка склалася навколо системи ПРО країн-членів НАТО в Європі.

Як відомо, Медведєв в середу заявив, що в разі несприятливого розвитку ситуації з європейської ПРО для Росії країна залишає за собою право відмовитися від подальших кроків у сфері роззброєння та контролю над озброєннями.

"При несприятливому розвитку ситуації Росія залишає за собою право відмовитися від подальших кроків у сфері роззброєння, і відповідно контролю над озброєннями", - заявив він.

"Загострення стосунків між РФ та США у сфері роззброєння та контролю над озброєннями може негативно позначитися на ефективності багатосторонніх зусиль зі зміцнення безпеки і довіри у Європі", - заявили у МЗС.

"Це не сприятиме забезпеченню національних інтересів України, оскільки РФ та США є стратегічними партнерами України та гарантами безпеки нашої держави за Будапештським меморандумом від 5 грудня 1994 року", - уточнили в відомстві.

"Закликаємо обидві держави продемонструвати політичну волю та винайти взаємоприйнятні форми взаємодії з питань створення ПРО в Європі в інтересах зміцнення глобальної та регіональної безпеки", - йдеться в заяві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...