У "Регіонах" закликають мовчати про загиблого шахтаря 10 днів

Понеділок, 28 листопада 2011, 17:09

Вирішальне слово у з’ясуванні причини трагічної смерті шахтаря у Донецьку мають сказати слідчі органи.

Про це заявив у понеділок, 28 листопада, депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

"По-перше, це питання ні в якому разі не можна політизувати. По-друге, тут обов’язково потрібна перевірка, до того ж, спеціальне доручення президента до Генпрокуратури вже надійшло", - наголосив політик.

Олійник також зазначив, що лише після того, коли будуть підстави для порушення кримінальної справи, винні особи повинні бути притягнуті до відповідальності.

"А от забігати наперед не варто, адже вирішальне слово - за компетентними органами. Всі версії причин трагічної смерті шахтаря мають право висувати лише слідчі ограни, які займаються розслідуванням трагедії, а ми, звичайні громадяни, повинні висловити співчуття родині померлого", - підсумував депутат.

В свою чергу депутат від Партії регіонів Владислав Забарський закликав представників усіх політичних сил утриматися від коментарів подій у Донецьку, пересмикування фактів і маніпулювання громадською думкою.

"Насамперед, необхідно визнати, що сталася трагедія - смерть людини", - зазначив він.

"Події в Донецьку ставлять перед владою дуже непросте питання, відповідь на який ускладнюється тим, що певні політичні сили намагаються політизувати подію", - додав депутат.

"Політизація смерті - неприпустима", - підкреслив Забарський.

Він назвав "безумовно законним і обґрунтованим" рішення Президента, який доручив Генпрокуратурі вивчити обставини смерті Геннадія Конопльова.

При цьому парламентарій закликав усі політичні сили утриматися від коментарів до завершення перевірки, яку проведе Генпрокуратура.

Як відомо, у неділю ввечері в Донецьку під час ліквідації акції підрозділами МВС помер 70-річний шахтар-інвалід Геннадій Конопльов.

Янукович доручив Генпрокуратурі розслідувати інцидент протягом 10 днів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...