Молоді мами погрожують Азарову Європою

Вівторок, 29 листопада 2011, 13:18

Молоді мами Криму вимагають виплатити допомогу для новонароджених дітей.

Як повідомляє "Дело" з посиланням на регіональні видання, близько 30 молодих мам мітингували зі своїми дітьми на вулицях Сімферополя.

На діалог до мітингувальників вийшла представник місцевої влади, перший заступник міністра соціальної політики АРК Ірина Кручек.

Вона повідомила, що причиною затримки став перерозподіл коштів Державного бюджету, і пообіцяла надходження всіх грошей до кінця місяця.

Матусі залишилися незадоволені такими обіцянками, адже терміни, окреслені представником місцевої влади, були аж надто розмиті.

Найактивніші учасниці руху вирішили напряму звернутися через соціальну мережу Facebook до прем'єр-міністра Миколи Азарова, який неодноразово заявляв про своєчасні і повні виплати всіх пенсій та допомог.

Наталія Гулінкова з Керчі (як зазначено в її профайлі) написала на особистій сторінці Миколи Азарова про те, що виплати для дітей не надходять, а влада, як завжди, годує обіцянками.

"Гроші можуть виплатити хоч першого числа, хоч тридцять першого. Це що ж виходить, що одну виплату допомоги треба розтягувати на два місяці? Підстрахувалися з усіх боків, а на дітей наплювати", - обурена молода мама.

Також Наталія написала, що у випадку, якщо реакція від влади не надійде, учасниці мітингу мають намір звертатися до європейських інстанцій:

"Якщо нас не чує наш уряд, хай почує вся Європа, як в Україні ставляться до дітей!"

Окрім Наталії, свої коментарі залишили й інші молоді мами, які також не отримували коштів від держави. Поки коментаря у відповідь від прем'єра немає.

Крім молодих мам, прем'єру продовжують скаржитися медики та вчителі. Вони запитують у Азарова про причини таких низьких зарплат і пенсій, і як на такі кошти можна вижити.

"Микола Янович, якщо платите такі низькі зарплати, то, будь ласка, вчіть жити людей на ці крихти", - пише користувач Facebook.

Нагадаємо, ситуація з виплатами коштів для пільгових категорій населення напружена до межі. У понеділок в Донецьку близько сотні мітингувальників вибивали двері будівлі Донецької обладміністрації з плакатами, вилами і лопатами в руках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News