Влада скомандувала не брати відкати "нахабно", а Галицького підвели зв'язки?

Вівторок, 29 листопада 2011, 14:23

Арештованому голові Держцентру зайнятості Володимиру Галицькому до останнього часу багато що сходило з рук завдяки його зв'язкам у верхах.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на свої джерела.

"Але зараз ситуація змінилася. Ще торік по вертикалі влади пройшла команда "не кроїти нахабно" – тобто не чинити бєспрєдєл по відкатах", - сказав співрозмовник видання.

"Реально зараз можуть собі дозволити "зайве" лише люди, пов'язані з трьома-чотирма найбільшими угрупованнями у владі. І то їм потрібно бути напоготові й приховувати свій інтерес. Усіх інших чиновників, замішаних у крадіжках, пускатимуть у розпил. Галицький цю політичну зміну, вочевидь, проґавив і хотів богувати, як і раніше", - додав він.

Інформовані джерела газети в СБУ стверджують, що спецоперацію з затримання Галицького та інших чиновників Держцентру зайнятості проводили одночасно по декількох адресах дев'ять груп співробітників Головного управління "К" (боротьба з корупцією) загальною чисельністю близько сотні людей.

Джерела прогнозують і нові арешти. "Поки це лише верхівка айсберга, частина витіюватого кримінального ланцюжка", - каже один зі співробітників управління "К".

За його словами, "попередньо збиток державі оцінюється в 72 мільйони гривень".

При обшуках у службових кабінетах, автомобілях, будинках і банківських скриньках вилучено понад 2 млн. грн, близько 1 млн. дол., понад 300 тис. фунтів стерлінгів, близько 500 тис. євро, а також понад 3 кг золота у злитках, ювелірних прикрас і коштовних монет. Усього на суму понад 7,5 млн. дол.

ГПУ порушила кримінальну справу за статтями про хабарництво й незаконне збагачення в особливо великих розмірах (до 12 років позбавлення свободи).

Начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко розповіла про викриття корупційної схеми вимагання посадовими особами Держцентру зайнятості.

"Слідство встановило: в рамках реалізації держпрограми створення нових робочих місць у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та інших вуглевидобувних областях на поточний рік із бюджету було виділено 365 мільйонів гривень. Однак київські чиновники розподіляли гроші лише за умови відкатів у розмірі 15-20% від виділюваної суми, які надходили їм у результаті проведення конкурсу бізнес-планів", - сказала вона.

"Якщо відсотки не сплачувалися, припинялося й фінансування, а підприємства піддавалися "контрольним перевіркам", - додала Остапенко.

Як відомо, Печерський райсуд Києва в понеділок обрав Галицькому, затриманому в п'ятницю, запобіжний захід у вигляді арешту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...