Міліція запевняє, що акція під Кабміном була мирною

Вівторок, 29 листопада 2011, 18:39

Масові заходи біля будівлі Кабміну 29 листопада пройшли без порушень громадського порядку, складено один адмінпротокол.

Про це повідомляє прес-служба Київської міліції.

На 09.00 на схилах Міського саду біля уряду зібралися близько 300 громадян.

"У цей час група громадян, за підтримки групи народних депутатів України, намагалася незаконно встановити шість військових наметів. Працівниками міліції цю спробу було попереджено, учасників акції було відмежовано від комплектуючих складових наметів", - заявили в міліції.

З 09.30 біля будівлі Кабінету Міністрів розпочався мітинг, в якому взяли участь народний депутат України Кирило Куліков та близько 3 тисяч громадян.

Основний акцент під час виступів робився на необхідності відстоювання прав "чорнобильців" у збереженні чинного законодавства при нарахуванні пенсій та різкій критиці діяльності уряду України.

"О 10.40 учасники мітингу намагалися блокувати проїжджу частину вулиці Грушевського. Працівники міліції перешкодили цьому незаконному наміру та виставили посилені загороджувальні ланцюжки, - повідомили в прес-службі.

"Близько 11-ї години Інтернетом поширюється ще одна провокаційна інформація, нібито міліція застосувала слізогінний газ", - заявили в міліції.

О 16.20 год. мітинг закінчився, учасники акції розійшлися.

"За час проведення акції працівниками Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві було складено один адміністративний протокол за ст.173 КУпАП відносно 49-річного киянина, який висловлювався нецензурно", - повідомили в прес-службі.

Суд визнав його винним у цьому правопорушенні та оштрафував на 51 гривню.

"Жодного учасника масових заходів міліція не затримувала. Попри всі явно провокаційні заяви, силу та спеціальні засоби до пікетувальників міліція не застосовувала", - запевнили в міліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News