Костусєва "звільнили" з посади мера Одеси?

Середа, 30 листопада 2011, 14:00

Мер Одеси Олексій Костусєв залишає посаду міського голови.

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов в інтерв'ю "Комсомольській правді".

"Костусєву запропонували зайняти нову посаду, і він погодився. При цьому не думайте, що його хтось змушував або наказував, він сам зробив свій вибір", - підкреслив Ківалов.

Народний депутат зазначив, що Костусєв 16 років мріяв про посаду мера, кілька разів балотувався, але кожен раз обирали іншого кандидата.

"Думаю, основна причина відходу в тому, що Костусєв довгий час був відірваний від міста і не знав усіх його проблем. Адже насправді мер - це, перш за все, завгосп, який щодня має стежити за тим, як місто фарбують, ремонтують, будують, реконструюють", - пояснив Ківалов.

За словами "регіонала", Одесу чекають перевибори, проте коли точно вони відбудуться, поки невідомо.

"Є два варіанти: вибори відбудуться через 2-3 місяці або їх проведуть восени вже разом з парламентськими. Це вирішить міська громадськість і депутати", - розповів він.

Як пише "Комсомольська правда", Ківалов підкреслив, що кожного разу під час виборів в мери Одеси у нього запитують, чи не збирається він взяти в них участь.

"Я повинен подумати", - зазначив Ківалов на своє ж зауваження.

За інформацією джерел видання, рішення про "добровільну" відставку Костусєва було прийняте після президентської перевірки діяльності мера.

"Йому порадили добровільно подати у відставку і запропонували очолити Державну інспекцію з захисту прав споживачів", пише видання.

Разом з тим сам Костусєв цю інформацію спростовує, пише "Сегодня".

"Я нікуди не йду і залишаюся мером Одеси. Ні на які пропозиції про переведення на якісь інші посади я не приставав і не збирався приставати", - розповів він.

***

Через деякий час на пошту "Української правди" прийшов лист від прес-служби Сергія Ківалова. Текст звернення повністю дублює новину "Комсомольской правди", проте вже у виправленому на сайті варіанті.

Так, слова авторства Ківалова "ніяких чуток немає: Костусєву запропонували зайняти нову посаду і він погодився" замінено на "можливо, Костусєву запропонували зайняти нову посаду, і він погодився".

Фраза "думаю, основна причина відходу в тому, що Костусєв довгий час був відірваний від міста і не знав усіх його проблем" зникла з тексту.

Замість неї з'явилася "навколо посади мера будь-якого міста, а тим паче такого особливого, як Одеса - завжди багато ажіотажу. Обиватель вважає роботу мера дуже престижною, але ж насправді мер - це, перш за все, організатор і господарник".

Було: 

 

стало: 

 

 

Далі було: 

 

далі стало:

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...