Прокуратура пом'якшила звинувачення для заступника міністра юстиції

Середа, 30 листопада 2011, 18:26

Прокуратура змінила частини статей Кримінального кодексу, за якими звинувачується колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

"Прокуратура заявила нову постанову, відповідно до якої пом'якшуються звинувачення", - повідомив Корнійчук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, відповідну постанову було зачитано на засіданні Печерського райсуду Києва в середу.

Згідно зачитаної постанови, тепер Корнійчук звинувачується за ч. 1 ст. 365 і ч. 1 ст. 366 КК України.

"Я не можу погодитися в принципі з обвинуваченням, але таким чином прокуратура визнала невідповідність своїх звинувачень", - підкреслив він.

Корнійчука затримали 24 грудня 2010 року.

30 грудня йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці, 11 лютого продовжили цей термін. Вже 15 лютого 2011 року Корнійчуку було змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

Згідно з цим звинуваченням, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років (ч. 3 ст. 365) і від 2 до 5 років (ч. 2 ст.366).

Після зміни частин цих статей покарання передбачене у вигляді виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі від 2 до 5 років (ч. 1. ст. 365) і штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження свободи до 3 років (ч. 1 ст. 366).

За повідомленнями деяких ЗМІ, Корнійчуку ставиться в провину той факт, що він, перебуваючи на посаді першого заступника міністра юстиції, підписав лист із дозволом провести конкурс на юридичне обслуговування "Нафтогазу Україна" у одного виконавця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування