Мельниченко розповів про спецслужбу, яка вбиває політиків

П'ятниця, 4 листопада 2011, 09:41

Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко заявляє, що в Україні діє нелегітимна спецслужба, яка займається політичними вбивствами.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня", розповідаючи про загрози своєму життю, які змусили його виїхати в США.

На запитання, кому потрібна його смерть, Мельниченко відповів: "Тим, кому не потрібна правда про колишнє керівництво країни".

Прізвища він не назвав: "Давайте поки без них. Прийде час, і прізвища дізнаються всі".

Однак на запитання, який статус цих людей, екс-майор заявив:

"В Україні діє дуже потужна, добре законспірована й непогано оснащена нелегітимна спецслужба, яка займається політичними вбивствами. Певний аналог відомих "орлів Кравченка" і білоруських "ескадронів смерті". Позиції цієї спецслужби посилюються. Одним із її завдань було моє знищення".

За словами Мельниченка, у цей "ескадрон" входять "колишні й нинішні співробітники СБУ, військової контррозвідки, міліції, прокуратури", а "діють вони в інтересах великих олігархів".

Екс-майор пояснив, що олігархам він не догодив тим, що прагне показати, "яким чином їм за десять років вдалося з шісток вибитися в представники великого капіталу, наживши мільярди й обікравши простих громадян".

"Це зафіксовано на записах, зроблених у кабінеті Кучми. Із цих, так би мовити, олігархів будуть зірвані маски. І всі побачать, що це затяті злодії, бандити, які грабували й гнобили свій народ...", - заявив Мельниченко.

Він повідомив також, що спочатку його намагалися підкупити, щоб він зняв усі претензії до екс-президента Леоніда Кучми.

"Ще в травні через одну дуже впливову людину мені передали, що люди екс-президента "хочуть домовитися з Мельниченком по-доброму". І назвали суму – десятки мільйонів доларів (за даними "Сегодня" – $25 млн)", - заявив Мельниченко.

"За те, щоб я назавжди відстав від Кучми", - пояснив він. (Адвокати екс-президента сказане Мельниченком у цій частині називають "черговою примітивною брехнею").

За словами Мельниченка, він "не відмовився й не погодився", щоб "дізнатися умови, а потім про готовану угоду повідомити в ГПУ, щоб вона її задокументувала".

"Але щось не спрацювало чи стався витік, і контрольована угода не відбулася. А мені й людям із мого оточення почали надходити погрози. Класика жанру: за підкупом ідуть погрози. Чекати, поки їх здійснять, я не став", - сказав він.

Мельниченко сказав, що днями приїде в одну з європейських країн: "Навіщо – скажу пізніше".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування