"Регіонал" скаржиться на ціни в депутатських санаторіях

П'ятниця, 4 листопада 2011, 13:11

"Регіонал" Юрій Мірошниченко не вважає, що у депутатів багато пільг.

"Я не можу сказати, що у депутатів багато пільг. Це певні матеріальні кошти (для) забезпечення їхньої діяльності", - заявив Мірошниченко в інтерв'ю газеті "День".

"Наприклад, можливість безкоштовно пересуватися за допомогою транспорту. Якщо депутат працює в окрузі й у Києві, відповідно йому оплачується проїзд", - додав він.

При цьому, за словами Мірошниченка, "закон не передбачає приватні безкоштовні поїздки".

"Також більшість депутатів не користується відпочинком у санаторіях, тому що оплачується тільки перебування депутата, а його сім'я повинна здійснювати це за власні кошти. До того ж ціни у згаданих закладах такі, що за ці гроші можна відпочити всією сім'єю, в тому числі і за кордоном. Єдине, з чим ми стикаємося іноді (треба визнати), - це деякі зловживання, але проблема нами вирішується", - додав він.

Від УП:  Як свідчить виписка з зарплати одного з депутатів, народні обранці щорічно отримують матеріальну допомогу "до відпустки" у розмірі 35 тисяч 583 гривні. При цьому на час відпустки зарплата продовжує нараховуватися. Вона складає 25 тисяч гривень.

Крім того, 5 тисяч гривень вартості депутатської путівки до санаторію додатково покриває Верховна Рада з коштів бюджету.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування