На Банковій розповіли, хто буде вирішувати долю "Лікарні майбутнього"

П'ятниця, 4 листопада 2011, 23:54

Рішення про будівництво "Лікарні майбутнього" повинні взяти представники благодійних фондів, МОЗ та Академія медичних наук.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова в ефірі телеканалу "Інтер".

"Це великий благодійний проект. І моя особиста думка, що благодійність, тим більше, в такій сфері як медицина, повинна пускати надійне коріння в нашій країні", - зазначила вона.

"Він не був успішний. Чому? Думаю, що в цьому повинні розбиратися люди, які були в наглядовій раді..., і приймати рішення, як продовжувати його далі", - уточнила чиновник.

Акімова повідомила, що "склалася цікава ситуація, коли, по суті, є два однакових проекти".

"Ви знаєте, що дитяча лікарня "Охматдит", вона вже в якійсь мірі перейняла на себе функції ось цієї "Лікарні майбутнього", - заявила вона.

"Представники благодійних фондів, які брали участь у зборі коштів, і МОЗ, і Академія медичних наук, повинні прийняти рішення: так в якому ж місці "Лікарня майбутнього" буде будуватися. Це повинно бути спільне рішення", - вважає перший заступник глави адміністрації.

"Дублювання проектів в двох різних місцях, на сьогоднішній день, мені здається, небезпечним і непотрібним. Це розпорошення коштів без вирішення основної проблеми", - підсумувала Акімова.

Як відомо, у п'ятницю глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва заявила, що держава не буде добудовувати Всеукраїнський центр охорони здоров'я матері і дитини майбутнього ("Дитяча лікарня майбутнього").

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування