Закон про вибори стане "критичним сигналом" для Заходу

Субота, 5 листопада 2011, 09:41

Закон про вибори народних депутатів, внесений депутатами від більшості, не дозволить провести в Україні демократичні вибори.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив Говард Дін, колишній кандидат від демократів у президенти США і нинішній член ради директорів Національного демократичного інституту.

"Відповідно до запропонованого законопроекту вибори не можуть бути проведені чесно і справедливо" — сказав він.

"Для України настав дуже важливий момент. Проект закону про вибори народних депутатів, внесений цього тижня на голосування у Верховній Раді, може істотно обмежити конкуренцію під час виборчої кампанії", - зазначив експерт.

"Але ми хочемо вірити словам президента країни та спікера парламенту, які заявили, що законодавство має бути поліпшене, а недоліки виправлені. Гадаю, вони усвідомлюють важливість моменту і розуміють, наскільки критичним сигналом для ваших західних партнерів буде процес подальшого реформування виборчого законодавства", — підкреслив Дін.

"Реальна реформа виборчого законодавства, його поліпшення не на словах, а на ділі, дасть Заходу сигнал, що Україна все-таки на правильному шляху. Та якщо буде ухвалено закон, який обмежує політичну конкуренцію, то це стане посилом, що в Україні західних цінностей не вітають", — констатував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News