Міліція Одеси подала до суду на "Свободу"

Вівторок, 8 листопада 2011, 19:46

Приморський райвідділ внутрішніх справ ГУ МВС в Одеській області подав у суд на місцевий осередок партії "Свобода" за проведення мітингу.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облорганізації ВО "Свобода".

8 листопада 2011 року Приморський районний суд повідомив голову Одеської облорганізації Павла Кириленка про розгляд справи щодо адміністративного правопорушення за організацію "незаконного маршу" до Дня Незалежности України 24 серпня 2011 року.

"І це попри те, що одеська міліція не дала можливости в той день українській громадськості провести у місті жодного маршу", - заявили в партії.

Як відомо, 24 серпня "свободівців", які прийшли вранці до пам'ятника Тарасові Шевченку, зустріли три кордони міліції.

Правоохоронці, за вказівкою влади намагаючись не допустити активістів до монументу.

Лише після того, як міський голова Олексій Костусєв і голова облдержадміністрації Матвійчук поїхали, "свободівцям" дозволили підійти до пам'ятника, де вони провели мітинг.

"Минуло вже більше двох місяців після 24 серпня, і раптом - позов до суду. Однозначно, що це чергова спроба тиску на нашу організацію. І очевидно, що позов міліція подала за вказівкою місцевої влади. Це - помста за спробу в минулу п'ятницю завадити незаконній акції московських шовіністів", - вважає Кириленко.

Судове засідання відбудеться 11 листопада в Приморському районному суді Одеси.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...