Одеські інваліди вступили у бій за безкоштовний обід

Середа, 9 листопада 2011, 17:12

У середу біля приміщення соціальної їдальні "Ветеран" у Одесі сталася сутичка між похилими людьми й працівниками фірми "Варіон".

Про це повідомив координатор Громадської ініціативи "Оновлення країни" у Одесі Сергій Гуцалюк.

За його словами, люди, переважно інваліди та ветерани війни, як завжди прийшли до їдальні. Проте, до приміщення їх не пустили. Тоді присутні почали стукати у вікна й двері.

На галас вийшла представниця фірми "Варіон" та запропонувала ветеранам поїхати харчуватися в інше місце, на що старі люди відреагували досить жорстко: вони почали кричати та накинулись на жінку з кулаками.

"Цих людей можна зрозуміти, більшість із них прийшли до їдальні на милицях, деякі ледь бачать. Запропонована їдальня знаходиться в іншому районі міста, до якого цим інвалідам самотужки не добратися", - сказав Гуцалюк.

За його словами, люди переконані, що навіть якщо їм нададуть автобус, після того як ситуація вщухне, про них знову забудуть.

Також він повідомив, що у вівторок разом із охоронною фірмою до приміщення увійшли і судові виконавці. Отже захоплення відбувалося за згодою чиновників, вважає громадський активіст.

"Незважаючи на те, що правова сторона цієї ситуації під великим питанням, на допомогу ветеранам та інвалідам, які залишились тепер без гарячих обідів, не приїхав жоден з депутатів. Старих людей просто кинули напризволяще", - додав Гуцалюк.

Як передає УНІАН, тим часом директор соціальної їдальні "Ветеран-4" на вулиці Варненській Любов Дегтярьова заявила, що внаслідок захоплення цього закладу близько 300 малозабезпечених осіб та пенсіонерів позбулися безкоштовного харчування, яке отримували впродовж багатьох років.

Як повідомили у фонді соціального захисту "Ветеран", що організував досі безкоштовне харчування малозабезпечених громадян, приміщення іншої їдальні "Ветеран-1" вдалося-таки "відбити у рейдерів".

Разом з тим у фонді не виключили нових рейдерських атак, попри те, що "договір між Одеською міськрадою та фондом соціального захисту "Ветеран" про оренду приміщень їдалень дійсний до лютого 2026".

Нагадаємо, що у вівторок ввечері соціальні їдальні "Ветеран" в Одесі зазнали рейдерської атаки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування