Литвин вважає, що не важливо, чиїми грошима Україна платить за газ

Середа, 9 листопада 2011, 17:32

Розмови про те у якій валюті Україні краще вести розрахунки за поставки російського газу є контрпродуктивними.

Таку думку озвучив спікер Верховної Ради Володимир Литвин перебуваючи з візитом у Санкт-Петербурзі, передає прес-служба спікера.

На цьому він наголосив, відповідаючи на запитання журналістів щодо впливу відповідної пропозиції російської Сторони на економічну безпеку країни.

"Начебто у нас є великий запас доларів, євро або швейцарських франків. У нас взагалі невеликий золотовалютний запас", - зауважив спікер.

Тому, на думку Литвина, загроза економічній безпеці країни існуватиме до тих пір, "доки Україна не буде заробляти кошти, і експорт не буде переважати імпорт".

На превеликий жаль, підкреслив він, "негативне сальдо у нас поступово зростає".

"Я вважаю, що треба перейматися саме цим, і перейматися тим, щоб заробляти гроші, аби було чим розраховуватися. Тоді не буде мати значення, про що йтиметься - рублі, долари, євро чи іншу валюту", - сказав спікер.

На його думку, владі потрібно "міняти тональність розмови, і не просто говорити загалом про реформи, переконуючи один одного у виконанні графіку прийняття рішень".

"Необхідно питати у людей, як вони сприймають перетворення, чи розуміють вони, про що йдеться, коли кажуть про реформи, наприклад, у сфері медицини або у АПК", - зазначив він.

Литвин висловив переконання, що реформаційні плани влади повинні мати відгук у суспільстві.

"Тому я впевнений, що запропонована розмова про те, у чому краще вести розрахунки, є контрпродуктивною, оскільки зусилля потрібно концентрувати на зароблянні грошей, щоб була можливість розраховуватися за енергоносії, а це критично важливо для країни", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування