Справу Тимошенко почнуть апелювати 13 грудня. Суддів залякали?

Середа, 9 листопада 2011, 18:05

Справа Юлії Тимошенко передана з Печерського райсуду до Апеляційного суду Києва.

Про це повідомив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко на брифінгу біля Лук’янівського СІЗО.

За його словами, відповідно до інформації, яку сьогодні отримав захист у Печерському райсуді, апеляція у справі Тимошенко буде розглядатися у Апеляційному суді Києва 13 грудня об 11 годині.

Власенко переконаний, що рішення апеляційного суду буде цілком і повністю погоджено з адміністрацією президента.

Захисник вважає, що справа Тимошенко може буде вирішена шляхом декриміналізації відповідної статті Кримінального кодексу.

"В даному випадку мова не йде, що хтось хоче декриміналізувати статтю під Тимошенко, а мова йде про те, що влада хоче зберегти обличчя і розв’язати цю ситуацію, а захист Тимошенко вважає, що вона не винувата, оскільки не скоювала жодних злочинів", - цитує захисника прес-служба партії "Батьківщина".

"Тому єдиними виходом, який би влаштував захист, був би виправдовувальний вирок по тій справі, яка розглядалася суддею Кірєєвим, і закриття незаконно відновлених кримінальних справ за відсутністю складу злочину", - підкреслив Власенко.

Окрім того, він повідомив, що судді, які розглядатимуть апеляцію, поки що не призначені.

"Але у нас є дивна інформація про те, що наказом голови суду суддів кримінальної колегії закріпили за районними судами і комп’ютер буде обирати не з усього складу суддів кримінальної палати, а лише з тих, які за наказом голови суду закріплені за Печерським районним судом без будь-яких кваліфікаційних ознак, за побажанням голови суду. Тому це будуть вибори без вибори", - сказав захисник.

У зв’язку з цим Власенко повідомив, що в четвер планує звернутися зі зверненням до голови Апеляційного суду Києва з вимогою надати інформацію щодо цього.

Він також додав, що за Печерським районним судом, згідно його даних, закріплені судді, які найбільше залежать від влади, "які ще не пройшли процедуру пожиттєвого призначення, щодо яких відкриті дисциплінарні провадження - тобто це ті судді, на яких найлегше вплинути".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування