Мельниченко назвався ізраїльській поліції американцем

Четвер, 1 грудня 2011, 12:53

Поліція Ізраїлю підтверджує затримання екс-співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка, що представився їм як житель США.

Про це журналістам сказав начальник російськомовної прес-служби поліції Ізраїлю Алекс Кагальський, повідомляють "Українські новини".

"Вчора поліція Ізраїлю затримала жителя Сполучених Штатів українського походження на прізвище Мельниченко за підозрою в намірі вчинити провокацію", - заявив він.

За словами Кагальського, Мельниченка затримали для короткого допиту, і оскільки підозри не підтвердилися, його відпустили.

При цьому офіцер прес-служби не зміг підтвердити, чи є в Мельниченка паспорт громадянина США.

"Оскільки він представився як житель США, є підстави припустити, що в нього є американський паспорт", - сказав він.

Раніше сам Мельниченко заявив, що 30 листопада ізраїльська поліція затримала його на вимогу українських спецслужб, та за декілька годин звільнила, не знайшовши підстав для затримання.

Мельниченко нібито планував зустрітися з президентом Віктором Януковичем – і ізраїльську поліцію повідомили про можливий замах з його боку.

Як відомо, 23 червня Печерський райсуд Києва визнав незаконною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи проти Мельниченка за ч. 2 ст. 328 (розголошення держтаємниці), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

18 жовтня Шевченківський райсуд Києва ухвалив доставити Мельниченка у разі затримання в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Мельниченко оголошений у розшук.

Він заявляв, що перебуває в Ізраїлі після перебування у США. Він також зізнавався, що має декілька паспортів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...