Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головного редактора "Сегодня" відсторонили від роботи

Субота, 10 грудня 2011, 12:19

Головного редактора газети "Сегодня" Ігоря Гужву відсторонено від роботи слідом за гендиректором видання Оленою Громницькою.

Як повідомляють джерела "Української правди", відповідне рішення оголосила директор з розвитку медійного бізнесу СКМ Катерина Лапшина в ніч з п’ятниці на суботу.

"Мотивація така: якщо є дві сторони конфлікту і розслідування буде проводитися по обох, то вони обидва і повинні бути відсторонені від роботи в редакції до завершення розслідування", - сказав співрозмовник.

За його словами, існує інформація про те, що Гужві і Громницькій взагалі буде заборонено з’являтися в будівлі редакції. На думку журналістів, таким чином Лапшина хоче взяти керування газетою в свої руки, щоб з часом розставити на посади лояльних до себе людей.

"Лапшина зрозуміла, що Громницька була її помилкою. Але перемога Гужви може стати її особистою поразкою. Адже тепер Лапшина може не утриматися у своєму власному кріслі. І тому вона намагається представити конфлікт між редакцією і менеджментом, як конфлікт між двома людьми", - сказав співрозмовник.

"Ми заявили Лапшиній, що розглядаємо і її як сторону конфлікту і проситимемо Ріната Ахметова відсторонити її від розслідування", - додав він.

Водночас сам Гужва у коментарі "Українській правді" повідомив, що продовжує виконувати свої обов'язки, оскільки ніяких офіційних наказів про своє відсторонення не бачив.

За його словами, Лапшина дійсно в п'ятницю пізно ввечері прийшла до редакції і заявила про рішення про відсторонення від посади головного редактора. Проте вона не змогла дати чітку відповідь на питання, чиє це рішення і де відповідний наказ.

На уточнююче запитання, в якому статусі перебуває головний редактор, за його словами, Лапшина відповіла: "Ви продовжуєте виконувати свої обов'язки".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування