Донецьких чорнобильців "видавлюють" з наметів штрафами й погрозами

Субота, 10 грудня 2011, 17:21

У п’ятницю ввечері в наметове містечко до донецьких чорнобильців прийшли державні виконавці з Київського райвідділу виконавчої служби.

Як повідомляє Gazeta.ua, їх охороняли 10 співробітників міліції.

Виконавці виписали штраф двом організаціям, які раніше отримали заборону на проведення пікету: Донецькій міській організації "Союз Чорнобиль Україна" та міській організації "Всеукраїнський союз радянських офіцерів".

За невиконання рішення суду кожна повинна заплатити 680 гривень.

А в суботу вранці жителів наметового містечка відвідав начальник відділу обласного управління УМВС по охороні громадського порядку в супроводі 15 працівників міліції.

"Стали кожного записувати на відеокамеру, ставити провокаційні запитання. Намагалися висмикнути окремо і на кожну виснажену, ослаблену людину скласти протокол про адмінпорушення. Погрожували штрафом в 170 гривень" - розповів комендант наметового містечка Володимир Деркач.

"Розраховують, що людина подумає: "Моїй нової пенсії вистачить на 5-10 таких штрафів", - злякається, плюне на все і піде. Під будь-яким приводом, за всяку ціну хочуть нас "видавити" звідси", - вважає він.

Декількома днями раніше працівники управління по боротьбі з економічними злочинами почали шукати серед учасників акції фальшивих пільговиків.

6 грудня ліквідатора аварії на ЧАЕС Володимира Чайку, який живе в місті Ясинувата, доставили "на бесіду" в міськвідділ міліції Донецька. Пропонували заявити, що лідер протестуючих Микола Гончаров незаконно отримує пенсію. Крім Чайки, за словами Гончарова, таким же чином тиснули ще на двох ліквідаторів, які перебували в чорнобильській зоні разом з ним.

"Зрозуміло, що це замовлення. Мене вже позбавляли статусу тричі, і щоразу це було пов'язано з участю в акціях протесту. Я в суді потім доводив зворотне. Зараз створили спірну комісію при Мінпраці та соцзахисту. І я перший кандидат на позбавлення чорнобильського статусу", - прокоментував Гончаров, керівник організації "Чорнобиль-Єдність".

Акція протесту, супроводжувана голодуванням, триває в Донецьку з 14 листопада. Її двічі заборонив окружний адміністративний суд. Але протестуючі подали у Донецьку міськраду нову заявку - від інших громадян та організацій, на проведення пікету в тому ж місці.

Учасники акції цілодобово охороняють свій табір, щоб не допустити раптовий наліт, який був 27 листопада. Таким чином сподіваються не допустити демонтажу наметів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...