Тимошенко може брати участь у суді і повинна рухатись - тюремники

Вівторок, 13 грудня 2011, 11:43

Юлії Тимошенко рекомендовано більше рухатися, а протипоказань для участі її у слідчих діях та судових засіданнях не виявлено.

Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба у вівторок із посиланням на результат останнього огляду Тимошенко медичною комісією фахівців Міністерства охорони здоров’я.

"12 грудня фахівцями МОЗ України (в тому числі трьома професорами) в межах медико-санітарної частини Київського СІЗО в черговий раз здійснено комісійний огляд ув’язненої (Тимошенко)", - інформує служба.  

Комісія зауважила, що "пацієнтка не в повній мірі виконувала рекомендації попередніх медичних комісій".

"Згідно з висновком фахівців МОЗ, даних для нейрохірургічного втручання наразі не виявлено, нейрохірургічного лікування в наявний час не показано та рекомендовано поступове розширення рухового режиму, на що наголошувалось і раніше", - повідомляє Пенітенціарна служба.

"Протипоказань щодо участі Тимошенко у слідчих діях та судових засіданнях комісія також не виявила", - зазначає відомство.

"Сьогодні Тимошенко, посилаючись на незадовільний стан здоров’я, відмовилась від особистої участі у засіданні Апеляційного суду Києва, про що подала відповідну заяву", - підтверджує Служба.

"Проте, враховуючи висновок комісії МОЗ України від 12.12.2011р. та дані об’єктивного огляду 13.12.2011 року, протипоказань до участі у слідчих діях і судових засіданнях немає", - наголошує вона.

Пенітенціарна служба також підтверджує, що напередодні, з дозволу слідчого ГСУ СБУ, Тимошенко у СІЗО відвідав єврокомісар Штефан Фюле, тож він мав змогу ознайомитись з умовами тримання ув’язнених та безпосередньо поспілкуватись з Тимошенко.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування