Тимошенко можуть поселити в "міжнародну" камеру - тюремник

Середа, 14 грудня 2011, 19:25

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, можливо, буде переведена в камеру, обладнану за міжнародними стандартами після закінчення лікування.

Про це повідомив помічник глави Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко, коментуючи фотографії та відеоролик, які розміщені в інтернеті, на яких зображена камера в СІЗО, в якій нібито утримувалася Тимошенко.

На YouTube 13 грудня з'явилося відео про умови камери екс-прем'єра. На ньому - нові камери, обладнані плазмовими телевізорами, дерев'яними меблями, посудом, штучними квітами.

"Це камера, яка відповідає міжнародним стандартам за метражем і з обладнанням. Це початок тієї великої роботи, яка буде проводитися не тільки в слідчому ізоляторі, а в більшості установ України. Це камера, в яку, можливо, буде переведена Юлія Тимошенко після закінчення лікування", - розповів Андрушко.

Крім того, він додав: "Вона (Тимошенко) жила в дещо інших умовах, ніж повідомляв Ренат Кузьмін".

Як відомо, на початку грудня Кузьмін заявляв, що екс-прем'єр міститься в камері площею 22 кв. м, "де є все: кондиціонер, душ, гаряча вода, туалет, плазмовий телевізор, ортопедичні матраци на ліжках, меблі єврорівня, холодильник".

У свою чергу захисника екс-прем'єра Сергія Власенко розсмішили фотографії та відеоролик камери Тимошенко, які з'явилися в інтернеті.

"Люди, вибачте, це називається марення і маразм. Це не камера, в якій перебувала Юлія Тимошенко", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Подивившись фотографії та відеоролик, Власенко сказав: "Я б радив Кузьміну переселитися в камері СІЗО 242 і нехай там сидить разом з Януковичем, якщо там такі гарні умови".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування