Кузьмін розповів доповідачу у справі Тимошенко, кого слухати

Четвер, 15 грудня 2011, 14:45

Представники Генпрокуратури прокоментували данському експерту Мікаелю Люнгбо його висновки щодо справи Юлії Тимошенко.

Керівник програми правового моніторингу в Україні Данського Гельсінського комітету з прав людини Люнгбо був автором третьої "Попередньої доповіді щодо справ проти Юлії Тимошенко" у листопаді 2011 року.

Зустріч із ним перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін та заступник генпрокурора Євген Блажівський провели 14 грудня, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Сторони обговорили ті питання, що стали предметом дослідження данського експерта. Представники Генеральної прокуратури України надали детальні коментарі щодо висновків, які містяться у правовому моніторингу пана Люнгбо, та відповіли на питання, що його цікавили", - сказано в повідомленні.

"На зустрічі було підкреслено, що для об’єктивного моніторингу ситуації з дотриманням європейських стандартів у кримінальному судочинстві, слід використовувати не лише інформацію, надану зацікавленими політиками і стороною захисту, а також офіційну інформацію державних органів влади та прокуратури України", - зазначає ГПУ.

За даними прес-служби, Люнгбо схвалив готовність органів прокуратури України до подальшої співпраці, що надасть йому можливість використовувати повні та всебічні відомості для підготовки своїх доповідей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування