Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: "питання Тимошенко" - єдине зауваження Європи

Четвер, 15 грудня 2011, 15:03

Питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко, як і раніше, є "гострим" на шляху до підготовки угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це сказав президент України Віктор Янукович на спільній із президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Одне з питань, яке на порядку денному є гострим питанням, - це питання колишнього прем'єр-міністра Тимошенко", - сказав Янукович.

Говорячи про візит єврокомісара Штефана Фюле в Україну й відвідування ним Лук'янівського СІЗО для зустрічі з Тимошенко, Янукович зазначив, що особисто не чув коментарів Фюле за результатами цієї зустрічі.

"Але, судячи з тієї інформації, яка є, в тому числі зі засобів масової інформації, його точка зору була, якщо можна так назвати, позитивною після того, як він побував у СІЗО", - підкреслив Янукович.

Він висловив сподівання, що на саміті Україна - ЄС 19 грудня Київ отримає "позитивне рішення".

Янукович зазначив, що попередні домовленості з ЄС щодо підготовки документів до саміту 19 грудня залишаються в силі.

"Візит єврокомісара Штефана Фюле в Україну був дуже важливим. Ті домовленості, попередні, які в нас були в ході роботи над спільним договором, протоколом, заявою України і Європейської комісії під час проведення саміту 19 грудня, і зараз перебувають у робочому стані", - сказав Янукович.

Президент наголосив, що передав єврокомісару позицію України з приводу документів, які готуються до підписання: "Наша позиція дуже проста. Зроблена величезна робота для підготовки двох документів - підписання асоціації з ЄС і створення зони вільної торгівлі".

"Зі слів єврокомісара, які я почув, до України немає жодних зауважень, крім зауваження, що стосується Тимошенко", - заявив глава держави.

"Я сподіваюся, що ми отримаємо позитивне рішення під час саміту, що призведе до підписання відповідних документів", - резюмував Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування