СІЗО показало "стару" камеру Тимошенко

Четвер, 15 грудня 2011, 17:54

В камері, де утримувалася екс-прем'єр Юлія Тимошенко до переведення в медичну частину СІЗО, належні санітарно-побутові умови.

Про це йдеться в зверненні помічника глави Державної пенітенціарної служби Ігора Андрушка.

Він офіційно повідомив, що "наразі Тимошенко утримується в палаті медико-санітарної частини Київського СІЗО".

"Санітарно-побутові умови в цій палаті задовільні та відповідають встановленим нормам національного законодавства та вимогам міжнародно-правових актів", - уточнив він.

"Зокрема, ця палата обладнана відповідними сучасними ліжками, приліжковими меблями, сучасним телевізором, чайним сервізом, приміщення добре освітлюється, провітрюється, наявна холодна та гаряча вода, в робочому стані душова кабіна, сантехнічне обладнання, кондиціонер", - розповів чиновник.

 
 
 

Андрушко підтвердив, що "в камері, де раніше утримувалась Тимошенко, дійсно проводились певні ремонтні роботи, зокрема було замінено вікно та радіатори опалення".

"Наразі в цій камері також належні санітарно-побутові умови. Безпосередньо це приміщення (загальною площею понад 16 кв.м.) обладнано душовою кабіною, сучасним сантехнічним обладнанням, меблями, телевізором, холодильником та кондиціонером", - заявив помічник глави служби.

 
 
Фото Державної пенітенціарної служби 

"В якості додаткового роз’яснення інформую, що проведення ремонтних робіт в житлових приміщення установ ДПтС України - це результат планомірної роботи персоналу установ в рамках виконання доручення керівництва пенітенціарного відомства", - запевнив він.

У свою чергу прес-секретар Тимошенко Марина Сорока, з посиланням на слова Сергія Власенка, який має доступ до екс-прем'єра в СІЗО, заявила "Українській правді", що "ця зразково-показова камера, яку зараз намагаються підсунути громадськості, не має до Тимошенко жодного відношення".

"Ця камера №242 була у жахливому стані, там була поламана підлога, тощо. Юлію Тимошенко було переведено з неї, ще напередодні Дня народження в іншу камеру, а потім до палати медсанчастини СІЗО. А цю камеру №242 поспіхом відремонтували, до приїзду Європейської комісії з протидії катуванням", - зазначила прес-секретар.

"Оскільки Тимошенко досі перебуває в медсанчастині, вона в цій камері, з таким ремонтом, не була ні секунди", - уточнила Сорока.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування