Лідера харківських чорнобильців підозрюють в обмані Пенсійного фонду

П'ятниця, 16 грудня 2011, 15:47

Голову Харківського міськкому ветеранів Чорнобиля Володимира Проскуріна допитують у рамках кримінальної справи про підроблені документи, надані в Пенсійний фонд.

Про це говориться в коментарі начальника слідчого управління ГУ МВС у Харківській області Зіновія Галавана, розповсюдженому відділом зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС в області в п'ятницю.

"У слідчому управлінні розслідується низка кримінальних справ, порушених за ознаками ст.358, ч.4 Кримінального кодексу за фактом надання в управління Пенсійного фонду в Харківській області інформації щодо окремих осіб, у тому числі й Проскуріна, про те, що вони брали участь в усуненні Чорнобильської аварії й мають певні пільги", - цитує "Інтерфакс-Україна".

"Ця інформація щодо цих осіб викликає підозри, тому що в нас є дані про те, що вони не були в зоні ЧАЕС у той час, який зазначено в документах", - пояснив Галаван.

Він зазначив, що Проскурін запрошений слідчим на допит і питання про обрання йому запобіжного заходу, пов'язаного з позбавленням волі, не обговорюється.

Станом на 15:55 допит Проскуріна триває.

Його дружина, а також декілька десятків "чорнобильців" чекають закінчення допиту біля будівлі слідчого управління.

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю вранці Проскурін був арештований, а пізніше він сам заявив, що його примусово доставили в міліцію на допит.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування