Суддя відмовився випустити "васильківських терористів"

П'ятниця, 16 грудня 2011, 19:21

Суддя Юрій Бурбела відхилив усі клопотання захисту так званих "васильківських терористів".

Про це у пятницю, після судового засідання, повідомляє Gazeta.ua.

Зокрема, суддя відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу - утримання під вартою.

Також відхилив клопотання про виклик обвинувачених на попереднє засідання.

Суддя не допустив до участі у справі в ролі захисників дружину обвинуваченого Шпари Наталію та матір обвинуваченого Сергія Бевза Ларису Бевз. Підставою для цього стало те, що їх допитували у ролі свідків по справі.

При цьому суд допустив до захисту батька обвинуваченого Бевза Василя, хоч того теж допитували.

Батьки обвинуваченого пояснюють, що вони з самого початку відмовились від надання свідчень, аби виступити в подальшому захисниками свого сина. Також пояснюють, що у процесі так званого допиту вони не давали ніяких свідчень і на всі запитання відповідали, що ми відмовляємось давати свідчення.

Під час засідання захисники зачитували заяви депутатів васильківської міськради з проханням звільнити обвинувачених на поруки. Під заявою підписались 13 депутатів міськради.

У своєму зверненні вони давали гарантію, що обвинувачені не будуть ухилятися від участі у процесі та будуть вчасно з'являтися в суд на всі засідання.

Також звернення з клопотанням звільнити на поруки подали народні депутати Ксенія Ляпіна та Павло Мовчан.

Клопотання про відеофіксацію процесу буде розглянуте на розгляді справи по суті.

Справа по суті буде розглядатися 4 січня 2012 року о 15:00. Засідання відбудеться у Києво-Святошинському районному суді.

Як відомо, свідок у справі "васильківських терористів" Юрій Бойко планує звернутися зі скаргою на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови Служби безпеки Валерія Хорошковського унаслідок тиску на нього з боку оперативників СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування