БЮТівець: Влада взяла під контроль організацію чорнобильців

Субота, 17 грудня 2011, 11:44

Депутат "БЮТ-Батьківщини" Сергій Пашинський заявляє, що влада намагається узяти під контроль громадську організацію "Союз Чорнобиль України".

"Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв приїхав до села Пухівка, що під Києвом, для того, щоб особисто контролювати захоплення влади у громадській організації "Союз Чорнобиль України", - повідомляє з посиланням на нього прес-служба партії.

За словами Пашинського, на конференцію приїхав "цілий ескорт "регіоналів" на чолі з паном Клюєвим, натомість простих чорнобильців до проведення конференції власної організації не допускають силами спецпідрозділів міліції".

"По кількості "Беркуту" і міліції, які там зараз знаходяться, складається враження, що це не конференція громадської організації, а проходять якісь військові навчання", - заявив депутат.

Пашинський повідомив, що станом на 12:30 суботи близько 300 чорнобильців вимагають допустити їх на конференцію власної організації, "але правоохоронні органи, виконуючи злочинні накази того ж самого Андрєєва і якого-небудь куратора з уряду, їх просто не допускають".

"Влада, розуміючи хвилю народного гніву, який вона підняла репресіями проти власного народу, спеціально зробила цю звітно-виборчу конференцію, затруднивши доступ журналістам і громадськості", - сказав він.

За словами Пашинського, депутата від Кременчука Анатолія Мокрого, який про все це розповів з трибуни звітно-виборчої конференції, фактично викинули із зали, а співробітники правоохоронних органів заявили Мокрому, що його вже позбавили статусу делегата з’їзду.

"Це є зухвалим і цинічним перекручуванням самої суті існування громадських організацій", - обурюється БЮТівець.

"Ми змушені констатувати, що така організація як "Союз Чорнобиль України" - організація, яка нараховує багато гарних справ і здобутків, - завдяки своєму лідерові, який фактично продався правлячій Партії регіонів, сьогодні закінчила своє існування", - сказав він.

Пашинський також нагадав, що напередодні влада "провела низку арештів лідерів чорнобильців", які планували взяти участь у з’їзді, зокрема, лідера харківських чорнобильців Володимира Проскуріна і члена громадської організації інвалідів чорнобильської катастрофи "Чорнобильський Спас" Петра Прокопенка.

Зазначимо, у п'ятницю ввечері Проскурін, який брав участь в акції протесту чорнобильців біля Кабміну, був відпущений під підписку про невиїзд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування