Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ківалов каже, що Венеціанська комісія схвалила його мовний законопроект

Субота, 17 грудня 2011, 13:41

Венеціанська комісія виступила на підтримку законопроекту "Про основи державної мовної політики" "регіоналів" Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка.

Про це повідомляє прес-служба Ківалова.

За інформацією прес-служби, голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо наголосив, що "законопроект, наданий на аналіз європейських експертів, є кроком вперед у вирішенні мовного питання в Україні".

У свою чергу доповідач професор Бартолі підкреслив, що в цьому законопроекті з'явилися державні гарантії захисту регіональних мов в Україні та мов нацменшин.

На його думку, законопроект, захищаючи мови нацменшин, відстоює позиції державного, української мови, йдеться в повідомленні.

"Сподіваюся, що незабаром нам вдасться його (законопроект) прийняти у Верховній Раді і зняти "мовну" напругу в Україні, припинити всі спекуляції на цій темі. І, головне, надамо кожному громадянину України право говорити тією мовою, якою він хоче", - резюмував Ківалов.

Як відомо, законопроект "Про основи державної мовної політики" був зареєстрований у парламенті 26 серпня цього року. Він передбачає офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні щонайменше 10% носіїв мови на підконтрольних органу територіях.

На початку січня цей законопроект негативно оцінив Верховний комісар Організації з безпеки і співробітництва у Європі у справах національних меншин Кнут Волленбек.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування