Гриценко: українськими солдатами в Конго Янукович задобрює Захід

Середа, 21 грудня 2011, 16:55

Парламентський комітет з питань нацбезпеки та оборони рекомендує Верховній раді відхилити законопроект №9604 про направлення українського миротворчого контингенту у Конго.

Про це після засідання повідомив голова Комітету Анатолій Гриценко.

За його словами, цим законопроектом Янукович "знову ставить під загрозу життя українських солдат, направляючи їх туди, куди західні держави не наважуються послати своїх військових".

Коментуючи своє ставлення до миротворчої місії у Конго, Гриценко заявив, що в такий спосіб Янукович намагається "задобрити" Захід.

"Янукович дуже поспішав і підгадав реєстрацію цього законопроекту під приїзд очільників Євросоюзу на саміт Україна-ЄС. Навіть документи не встигли оформити належним чином, зокрема не вказано дату видання і номер указу президента, яким він нібито вводить у дію відповідне рішення РНБО", - сказав Гриценко.

"Зрозуміло, що ніякого засідання РНБО і ніякого обговорення цього питання не було, тепер оформлятимуть заднім числом", - заявив депутат.

Голова Комітету з питань нацбезпеки та оборони пояснив, що операція у Конго не є класичною миротворчою акцією – йдеться фактично про участь у бойових діях.

"Передбачається використання бойових ударних вертольотів Мі-24 для вогневої підтримки з повітря. Про це йдеться у пояснювальній записці президента", - додав Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування