Азаров і Кº надвечір засідають над газом і бюджетом

Середа, 21 грудня 2011, 17:31

Близько 18:00 розпочалося позачергове засідання Кабінету міністрів України.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в уряді.

На засідання були запрошені тільки міністри.

На порядку денному два питання: легалізація газових угод між Україною і Росією і внесення до Верховної Ради проекту нового бюджету на 2012 рік.

Як відомо, раніше повідомлялося, що на ранковому засіданні українського уряду міністрів зобов'язали не залишати Київ протягом найближчих двох днів у зв'язку з можливим проведенням в цей час позачергового засідання Кабміну.

Метою засідання має стати легалізація "газових угод" для передачі до Верховної Ради для подальшої їх ратифікації.

У свою чергу прес-секретар прем'єра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко повідомив, що міністри розглядають "консервативний" проект держбюджету на 2012 рік.

"Проект базується на консервативному сценарії і макропрогнозі, раніше затвердженому урядом", - цитує спікера прем'єра "Інтерфакс-Україна".

Лук'яненко додав, що Азаров підкреслив, що прийняв рішення розглянути проект на позачерговому засіданні з тим, щоб незалежно від термінів закінчення переговорів з Росією щодо ціни на газ забезпечити своєчасне прийняття держбюджету.

За словами прес-секретаря, уряд розраховує вже в середу передати проект у Верховну Раду, щоб у четвер його розглянув бюджетний комітет, а в п'ятницю проект було винесено на розгляд у парламент.

"Таким чином, закон повинен вступити в силу з 1 січня 2012 року, що відкриває можливість нормального прийняття місцевих бюджетів", - підкреслив Лук'яненко.

Він додав, що паралельно тривають газові переговори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування