Тимошенко відмовляється "шукати правду" в українських судах

Четвер, 22 грудня 2011, 10:14

Юлія Тимошенко відмовляється від своєї участі у подальших засіданнях Апеляційного суду Києва, який розглядає її апеляцію на вирок у газовій справі.

Про це вона написала у своєму листі з СІЗО, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я не бачу ані доцільності, ані необхідності й далі підтримувати фарс в українських судах. Я не буду у них шукати правди, бо там її немає. Якщо хочуть, нехай бавляться в своє кривосуддя, демонструючи всьому світу свою аморальність та підступність". – заявила Тимошенко.

"Вірю, що Європейський суд з прав людини дасть оцінку тому абсурду та злочину, який українська влада називає судом", - додала вона.

Тимошенко вважає, що "шукати в українських судах правди та справедливості - абсолютно марна справа".

"Про який чесний суд може йтися, коли на очах у всього світу ці судді, не криючись і не соромлячись, постійно кажуть неправду, перекручують факти, фальсифікують справу? Коли вже з закінченої справи раптом зникають докази про невинуватість? Коли суд не хоче чути свідків з боку захисту, а покази на твою користь записує у звинувачення?", - запитала вона.

"Про який пошук правди може йти мова, коли тебе, прикуту до ліжка, раптом хапає спецназ і волоком тягне до медчастини, щоб довести, що ти можеш ходити? Коли до тебе в камеру вриваються якісь люди з фото- й кінотехнікою, безсоромно проводять зйомку, скориставшись твоєю безпорадністю, а потім монтують туди "плазми" та "душові кабіни"?", - обурилась Тимошенко.

"Коли тобі колють знеболювальне через кожні дві години, при цьому стверджуючи, що ти найздоровіша на планеті? Коли суд засідає в камері біля "параші" по 12 годин, хоча текст рішення вони принесли готовим ще зранку? Коли, нарешті, тебе в твоїй камері, за ґратами й прикуту до ліжка ще раз повторно арештовують, обґрунтовуючи це рішення тим, що я перебуваю на волі…", - додала вона.

Екс-прем’єр також вважає, що не може йтися про справедливість, "коли аргументи звинувачення прокуратури зводяться до "каблуків" на домашньому взутті, сфотографованими спецслужбівськими папараці".

"Ні, це не 37-й рік. Це 2-й рік перебування їх при владі, що вже відкинув країну за межі нашої ери, ери елементарної людяності та порядності. Це первісний лад і печерна епоха у своїх найгірших проявах…", - заявила вона.

Водночас Тимошенко заявила, що "попри всі тортури, катування та знущання" владі не вдалося її зламати, і ніколи не вдасться.

"Я продовжую свою боротьбу, бо навіть тут, за ґратами, почуваюся більш вільною людиною, ніж всі януковичі разом узяті за можновладними парканами", - зазначила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування