Тимошенко у Євросуді представлятимуть Теличенко і Власенко

Четвер, 22 грудня 2011, 17:56

Інтереси Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини представлятимуть адвокати Валентина Теличенко і Сергій Власенко.

Про це в четверг повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Відповідно до рішення Європейського суду з прав людини, справу "Тимошенко проти України" прийнято до розгляду в пріоритетному порядку, зважаючи на серйозний характер висунутих звинувачень - незаконність прийняття рішення про підписання газових угод у 2009 році.

У скарзі Тимошенко, поданій адвокатами Теличенко і Власенко 10 серпня 2011 року, вказується про політично вмотивоване переслідування екс-прем'єра.

Адвокати зазначають, що рішення про взяття Тимошенко під варту було незаконним, а досудове і судове слідство проходили з порушенням норм Європейської конвенції з прав людини.

Зокрема, статті 3 (заборона на принизливе поводження або покарання), статті 5 (право на свободу та особисту недоторканість) і статті 18 (обмеження у застосуванні обмежень щодо прав).

У скарзі також зазначається, що умови утримання Тимошенко в слідчому ізоляторі є неадекватними: екс-прем'єру не надається медична допомога, незважаючи на численні проблеми зі здоров'ям.

Європейський суд з прав людини долучив до матеріалів справи "Тимошенко проти України" оприлюднений 23 листопада 2011 року звіт Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню.

Крім того, Європейський суд з прав людини долучив до матеріалів справи "Доповідь про права людини в 2010 році" Державного департаменту США, а також Резолюцію Європейського парламенту від 9 червня 2011 року про неприпустимість вибіркового застосування кримінального права щодо колишніх представників уряду - Тимошенко, Юрія Луценко, Євгенія Корнійчука.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування