Податкова обіцяє збільшити суми стягнень з підприємств

П'ятниця, 23 грудня 2011, 13:15

Державна податкова служба судиться з сотнями підприємств, які декларують збитки.

Про це заявив глава ДПСУ Олександр Клименко в інтерв'ю газеті "Коммерсант-Украина".

"Ми зараз шукаємо компроміс з 1,8 тис. підприємств, які декларують збитки на 36 млрд. грн. На оскарження у нас зараз перебуває 984 справи. З них у суді розглядаються 330 позовів" - сказав він.

"За судовим рішенням ми йдемо рівномірно - пропорція виграшів 50 на 50 як за сумами, так і за кількістю судових рішень. Наша позиція доказова у судових органах, бо ми доводимо не формальне перенесення минулого збитку, а його економічну суть", - додав Клименко .

За словами головного податківця, рівень добровільної сплати податків уже становить 96%.

"Ми будемо намагатися по максимуму. 100% - це показник, на який ми хочемо вийти", - зазначив він.

Як заявив Клименко, Податковий кодекс надає ДПС більш ніж достатні права, щоб вирішувати питання про стягнення платежів, що не надійшли до держбюджету.

"Це і опис активів, і їхній продаж, і арешт рахунків - цілий комплекс заходів. Завдяки їм вдалося скоротити борг за три місяці на 1,12 млрд грн, а кількість підприємств-боржників - на 4,5 тис", - сказав глава ДПС .

"Сьогодні підключаються і судові органи, і виконавча служба, працюємо командою. За жовтень-листопад у суди було направлено 4 тис. позовів для стягнення 821 млн грн. З ініціативи податкової служби розпочато 942 справ про банкрутство для стягнення 907 млн грн. Так і будемо продовжувати, суми стягнення будуть тільки збільшуватися ", - підсумував Клименко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування