Мельниченко: Кучма хоче покарати Тимошенко, Турчинова й Мороза

Субота, 24 грудня 2011, 14:52

Генпрокурор Віктор Пшонка домовився з екс-президентом Леонідом Кучмою про закриття справи проти нього.

Про це заявив екс-майор Держохорони Микола Мельниченко в інтерв’ю Радіо Свобода у Празі.

"Я можу абсолютно стверджувати те, що є змова між керівником Генеральної прокуратури України і Кучмою про те, що ця справа буде закрита, і я не здивуюсь, якщо дізнаюсь, що генеральний прокурор Пшонка отримав за це десятки мільйонів доларів", - сказав Мельниченко.

Він також стверджує, що Пшонка дав вказівку поновити справу проти Кучми 21 листопада за відсутності в Україні заступника Генпрокурора Рената Кузьміна. Як відомо, про це заявляв також депутат Григорій Омельченко.

"І зараз із нас роблять ідіотів і йолопів про те, що буде кримінальна справа проти Кучми. Забудьте, нічого не буде до того часу, поки керівником є Пшонка", - вважає екс-майор.

Він також заявляє, що Кучма хоче покарати екс-міністра оборони Євгена Марчука, екс-прем'єра Юлію Тимошенко, її соратника Олександра Турчинова та лідера СПУ Олександра Мороза, оскільки вони знали, що Мельниченко веде записи в кабінеті Кучми.

"Кучма хоче йти далі, він хоче покарати тих людей, хто знали, що записували. А це хто? Це Марчук, це Мороз, це Турчинов, це Тимошенко. Це ті люди, які знали, що я записую, що я документую Кучму", - сказав Мельниченко.

На питання, що його привело до Праги, екс-майор відповів: "У мене є бажання зустрітись із рядом опозиційних політиків України для того, щоб скоординувати подальші дії й єдиним ударом наносити удари проти української мафії, української влади, яка узурпувала владу й цинічно, нахабно знущається з простих людей і з самої держави України".

Він також зазначив, що на даному етапі не бачить сенсу летіти в Україну, оскільки Генпрокуратура не надала йому гарантій безпеки.

Мельниченко сказав, що планує зробити повністю розшифровку своїх записів, а також написати документальну книгу.

Як відомо, 20 грудня Генпрокуратура оскаржила рішення Печерського суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи проти Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...