Тягнибок: єдиного партійного списку не буде

Неділя, 25 грудня 2011, 10:31

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок не вірить у можливість створення єдиного партійного списку, як запропонувала Юлія Тимошенко.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Не буде єдиного партійного списку – це нереально. Складно об'єднати в одну політичну силу абсолютно різні ідеологічно політичні організації", - вважає політик.

"Координувати дії – це цілком можливо і реально, і це питання ми будемо обговорювати. Але якщо такий єдиний список реально буде створено – то звісно, що "Свобода" розгляне таку можливість. Ми за інтеграційні процеси", - зазначив він.

Тягнибок пропонує найчисельнішим партіям іти на вибори окремо.

"Більш реальним є похід на вибори трьома колонами - це "Батьківщина", "Фронт змін " і "Свобода". Тільки вони можуть подолати 5 відсотків, і окремо вони наберуть більше голосів, ніж якби вони були разом", - вважає він.

Тягнибок пояснив, що "наприклад, виборець "Фронту" обов'язково проголосує за "Фронт", але йому можуть не подобатися окремі представники "Батьківщини" чи "Свободи". Тому він не прийде і не проголосує".

"Що стосується мажоритарних округів – ми однозначно за те, щоб формувати єдиний список кандидатів, і ми готові до цього", - підсумував лідер "Свободи".

Він також зазначив, що готовий до поступок заради спільної перемоги на виборах-2012.

"Ми розуміємо, що заради спільної перемоги нам доведеться поступитися деякими округами, зокрема на Галичині. З іншого боку ми, можливо, отримаємо підсилення в центральній і східній Україні, де ми так само розраховуємо провести депутатів, в тому числі і по мажоритарних округах", - зазначив голова "Свободи".

Головне - вже зараз домовитися про ті рішення, за які буде голосувати майбутня парламентська більшість, вважає Тягнибок. На його думку, це мають бути 12 законів.

"Це закон про імпічмент президента Януковича, інший закон про вибори – на базі пропорційної системи з відкритими списками, закон про люстрацію, закон про заборону комуністичної ідеології, про заборону продажу землі сільськогосподарського призначення, про повернення стратегічних об'єктів у власність держави", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування